حسن سبیلان اردستانی

سایت شخصی
حسن سبیلان اردستانی
نویسندگان

دانلود کتاب «بررسی در جامعه‌شناشی فرهنگی ایران»

 

مؤلف: دکتر منوچهر محسنی
ویراستار علمی: دکتر فرهاد امام جمعه، عبدالله بیچرانلو
ویراستار ادبی: نازنین طالبی، سمیرا فتحعلی
تعداد صفحه: 438
سال انتشار: 1386
نوبت چاپ: اول
ناشر : پژوهشگاه فرهنگ،هنر و ارتباطات


کتاب «بررسی در جامعه‌شناشی فرهنگی ایران» به کوشش دکتر منوچهر محسنی نگارش شده است. دکتر منوچهر محسنی که از پیشگامان و پیشکسوتان حوزه نظرسنجی، افکارسنجی و پیمایش اجتماعی است، دوره کارشناسی ارشد را در موسسه تحقیقات اجتماعی، که زیر مجموعه دانشگاه ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود، طی نمود و در سال 1351 با درجه دکتری، تحصیلات خود را در پاریس به پایان رساند.

وی همکاری با مراکز آموزشی و دانشگاهی را در سال 1352، با عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران آغاز کرد. سپس حوزه فعالیت آموزشی خود را در دانشگاه‏های شهید بهشتی، تربیت مدرس، امام صادق (علیه السلام)، علوم بهزیستی و علوم پزشکی ایران گسترش داد. برخی کتابهای ایشان عبارتند از: جامعه ‏شناسی اطلاعاتی، جامعه‏ شناسی پزشکی، جامعه شناسی علم، جامعه‌‏شناسی عمومی، جامعه‏‌شناسی وسایل ارتباط جمعی (با همکاری دکتر باقر ساروخانی)، جمعیت‏‌شناسی و مقدمات جامعه‏‌شناسی. 


نویسنده کتاب «بررسی در جامعه‌شناشی فرهنگی ایران» در این کتاب تأکید می‌کند: سخن گفتن از جامعه‏‌شناسی فرهنگی یک کشور در بادی امر، حداقل با چهار دشواری عمده مواجه است: مشکل اول، جدا کردن جامعه‏‌شناسی از مردم‌‏شناسی است. مشکل دوم، ابهامی است که در مفهوم فرهنگ و قلمرو آن مطرح است. مشکل سوم، ناشی از پیوند دو مفهوم جامعه‏‌شناسی و فرهنگ و ساماندهی به رشته‏ ای است که هم پاره‏ ای از پژوهشگران، موجودیت آن را با سوال مواجه می‏‌کنند و هم جوان و در حال تکوین است و تعریف‏‌پذیری آن دشوار؛ و مشکل چهارم، فقدان یا حداقل کمبود مطالعات مشابه است.
در این کتاب، تلاش شده به این پرسش پاسخ داده شود که حرکت‌های فرهنگی مردم در ایران، چه روابطی با برنامه‌ریزی‌ها، اقدامات و رهنمودهای فرهنگی دارد و این دو عنصر هر کدام چه راهی می‌روند و در چه نقاطی با هم تلاقی دارند.

نویسنده اثر تلاش کرده در 13 فصل به تدوین و تنظیم مباحث پژوهشی خود بپردازد و در این فصول به مرور مبانی جامعه‏ شناسی فرهنگی؛ فرهنگ و دیدگاه‏های نظری؛ زمینه ‏ها و پیشینه‏ های مطالعاتی؛ فرهنگ، جامعه‏ پذیری و روابط اجتماعی؛ فرهنگ، رسانه‏ ها و ارتباطات اجتماعی؛ فضای رایانه‏ ای و فرهنگ؛ هویت فرهنگی؛ هنجارها و ارزش‏ها؛ نگرش ها و رفتارهای فرهنگی؛ فرهنگ و نابرابری اجتماعی؛ دگرگونی‏ها و تحولات فرهنگی؛ آسیب شناسی فرهنگی و برنامه ریزی و مدیریت فرهنگی پرداخته است.


همچنین محقق در انتهای هر فصل، نتایج مطالعات میدانی خود در جامعه ایران را فهرست‏ وار ذکر کرده است.
برای دریافت متن کامل این کتاب اینجا را کلیک کنید.

 http://www.ric.ir/page.php?251

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۱۹
hasan sabilan ardestani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی